Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Dietetyczna fritata z pomidorami i mozarellą 300 kcal

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
4 x mała sztuka (50 g)
300 x 1 g
80 x 1 g
30 x 1 ml
5 x 1 g
10 x 1 ml
porcja (10 g)
szczypta (2 g)
3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Nagrzej piekarnik na 180 stopni. Pomidory zalej wrzątkiem i obierz ze skórki.
2
Pokrój na osiem części i wytnij szypułki. Dopraw solą, pieprzem i skrop octem balsamicznym.
3
Ser mozarella zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Jajka roztrzep widelcem w naczyniu, w którym wstawisz je do piekarnika.
4
Dodaj mleko, ser oraz część poszarpanej bazylii i zgnieciony czosnek, wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Włóż pomidory do masy jajecznej i posyp resztą bazylii.
5
Zapiekaj w piekarniku przez około 20 minut – aż jaja się zetną.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
604 kcal
Białka
44 g
Węglowodany
21 g
Cukry
13 g
Tłuszcze
38 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
17 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
9 g
Wielonienasycone
4 g
Cholesterol
862 mg
Błonnik
6 g
Sól
3 g
Woda
286 g
Wapń
131 mg
PHE
2 196 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit