Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Ciasto o smaku mango z nadzieniem z ricotty

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

8 porcji
300 x 100 g
100 g
sztuka (90 g)
100 g
5 x 1 g
500 x 1 g
230 x 1 g
5 x łyżka (10 g)
500 x 1 g
30 x 1 ml
20 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Wymieszaj płatki, mus, banana, orzechy i proszek do pieczenia w blenderze.
2
Wyłóż brytfannę papierem do pieczenia i przelej do niej ciasto.
3
Piecz w 185 stopniach przez 20 minut, aż się zazłoci.
4
Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia.
5
Wymieszaj wszystkie składniki na nadzienie, aż dokładnie się połączą, i rozsmaruj całość na cieście.
6
Włóż ciasto do lodówki, a w międzyczasie przygotuj polewę.
7
Wymieszaj w garnku żelatynę z wodą, aż zgęstnieje (około 5 minut).
8
Obierz i wydryluj, a potem dokładnie zblenduj mango.
9
Mieszając co jakiś czas, rozpuść żelatynę na ogniu, a następnie zdejmij z kuchenki.
10
Natychmiast dodaj mieszankę z mango i dokładnie wymieszaj. Przelej polewę z mango na wierzch ciasta. Włóż na noc do lodówki (lub na co najmniej 5 godzin).

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
114 823 kcal
Białka
4 152 g
Węglowodany
17 824 g
Cukry
359 g
Tłuszcze
2 254 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
23 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
13 g
Wielonienasycone
46 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
3 018 g
Sól
3 g
Woda
522 g
Wapń
111 mg
PHE
207 594 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit