Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Ciasto bananowe z jogurtem naturalnym i czekoladą

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

8 porcji

Opis przygotowania przepisu

1
Mąkę, cukier, sól I proszek do pieczenia mieszamy w misce. W osobnej misce mieszamy sól i olej.
2
Banany blendujemy na gładko i dodajemy do dużej miski w której jest cukier i olej.
3
Dodajemy do dużej miski jogurt i blendujemy na gładko.
4
Do mokrych składników dodajmy suche i dokładnie mieszamy.
5
Niedbale pokruszoną czekoladę dodajemy do masy i mieszamy.
6
Pieczemy w małej keksówce w 180° około 45-50 minut.
1 h

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 640 kcal
Białka
47 g
Węglowodany
358 g
Cukry
148 g
Tłuszcze
112 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
13 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
62 g
Wielonienasycone
29 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
14 g
Sól
3 g
Woda
133 g
Wapń
25 mg
PHE
2 303 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit