Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Chili z dynią podawane w małej dyni

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

1 porcja

Opis przygotowania przepisu

1
Ugotuj czerwoną fasolę tak, jak to opisano na opakowaniu – trzeba ją na noc namoczyć. Jeżeli brakuje Ci czasu, możesz użyć fasoli z puszki, ale wiadomo, że jest mniej zdrowa.
2
Pokrój w małą kostkę miąższ z dyni; jeśli był wydrążany z małej dyni, można go trochę posiekać. W rondlu podsmaż na łyżeczce oliwy pokrojoną w kostkę cebulę, drobno pokrojony kawałek papryczki chili, przeciśnięty przez praskę czosnek – ciągle mieszaj żeby składniki się nie przypaliły.
3
Dodaj pokrojoną w kostkę szynkę z indyka, wymieszaj, dodaj kurczaka i smaż przez chwilę. Następnie zalej wszystko bulionem i dodaj dynię.
4
Duś po przykryciem, aż dynia zupełnie się rozpadnie i powstanie sos – około 20-30 minut. Dopraw papryką słodką, oregano, roztartym w moździerzu kminem rzymskim i ewentualnie solą.
5
Duś jeszcze chwilę – gotowe danie przelej do “miseczki” z dyni lub podaj na talerzu z ugotowanym brązowym ryżem.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
525 kcal
Białka
39 g
Węglowodany
63 g
Cukry
7 g
Tłuszcze
11 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
2 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
4 g
Wielonienasycone
0,64 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
10 g
Sól
3 g
Woda
147 g
Wapń
90 mg
PHE
1 776 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit