Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Bezglutenowy quiche (kisz) ze szpinakiem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

6 porcji

Opis przygotowania przepisu

1
Na patelni, na małym ogniu podsmaż cebulę na łyżce oliwy, a następnie dodaj pokrojone grzyby. Gotuj około 3 minut, a następnie dodaj szpinak.
2
Mieszaj, aż szpinak odda wodę i gotuj go, aż woda odparuje. Kiedy mieszanka będzie sucha, zdejmij ją z ognia.
3
W misce wymieszaj jajka z serkiem wiejskim, startym serem i przyprawami. Dodaj szpinak i wymieszaj wszystko dokładnie.
4
Wlej ciasto do formy do pieczenia lub innego naczynia wyłożonego papierem do pieczenia. Piecz w 174 stopniach Celsjusza przez 30 minut, aż wierzch quiche zbrązowieje.
5
W zależności od upodobania możesz również dodać do quiche pomidory, oliwki, ser kozi, kukurydzę, szparagi lub gotowane mięso.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
995 kcal
Białka
77 g
Węglowodany
32 g
Cukry
15 g
Tłuszcze
61 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
29 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
12 g
Wielonienasycone
5 g
Cholesterol
862 mg
Błonnik
13 g
Sól
4 g
Woda
365 g
Wapń
498 mg
PHE
3 874 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit