Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Babka owsiana z mąką migdałową i lukrem kokosowym

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

12 porcji

Opis przygotowania przepisu

1
Włóż puszkę mleka kokosowego na noc do lodówki.
2
W misce wymieszaj mąkę owsianą, mąkę migdałową, proszek do pieczenia oraz nasiona maku (lub chia).
3
Dodaj mleko, miód, jajka i dobrze wymieszaj. Na tym etapie możesz też dodać kawałki czekolady.
4
Wlej ciasto do silikonowej formy na babkę i piecz 35 minut w 180 stopniach do zarumienienia.
5
Odstaw gotową babkę do ostudzenia. Następnie posmaruj babkę zestaloną częścią mleka kokosowego, która utworzyła się pod wieczkiem puszki przez noc.
6
Na koniec możesz posypać ciasto płatkami migdałowymi.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
23 912 kcal
Białka
101 g
Węglowodany
233 g
Cukry
60 g
Tłuszcze
125 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
18 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
8 g
Wielonienasycone
6 g
Cholesterol
431 mg
Błonnik
22 g
Sól
0,03 g
Woda
516 g
Wapń
586 mg
PHE
3 282 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit