Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Zdrowa pizza kalafiorowa

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
1 000 x 1 g
mała sztuka (50 g)
50 x 1 g
3 x 1 g
4 x 1 g
4 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
W blenderze zblenduj kalafiora na małe kawałki przypominające ryż. Przełóż zblendowanego kalafiora na patelnię i piecz około 8 minut, aż zrobi się miękki.
2
Kiedy kalafior zmięknie i zbrązowieje, przełóż go na ściereczkę, aby pozbyć się z niego wilgoci. Im bardziej suchy, tym lepiej.
3
Po odpowiednim osuszeniu kawałków kalafiora przełóż je do miski, w której znajdują się pozostałe składniki i dobrze wszystko razem wymieszaj.
4
Po wymieszaniu przełóż miksturę na blaszkę do pieczenia (wyłożoną papierem do pieczenia) i uformuj ciasto na kształt pizzy.
5
Piecz w 220 stopniach przez 15 minut — aż pizza będzie złotawa.
6
Następnie wyjmij pizzę z piekarnika, połóż na niej wybrane przez Ciebie składniki (przecier pomidorowy, szynkę, szpinak, kukurydzę, grzyby…) i piecz przez kolejne 7-10 minut.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
575 kcal
Białka
45 g
Węglowodany
49 g
Cukry
32 g
Tłuszcze
22 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
11 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
2 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
216 mg
Błonnik
29 g
Sól
3 g
Woda
916 g
Wapń
336 mg
PHE
2 226 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit