Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Tarta cytrynowa

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

8 porcji
6 x sztuka (125 g)
200 x 1 ml
10 x 1 g
5 x 1 g
150 x 1 g
150 x 1 g
220 x 1 g
20 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Masło prosto z lodówki pokroić w drobne kwadraty, dodać 2 łyżeczki erytrolu, mąkę tortową i 1 żółtko. Zagnieść w rękach na jednolita masę i odstawić w folii aluminiowej na 30 minut do lodówki. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 180 stopni góra dół
2
Pozostałe białko i jajka wymieszać ze śmietana na jednolita masę, dodając kolejno mąkę ziemniaczaną i erytrol. Przez sitko aby uniknąć wpadnięcia pestek wycisnąć około 150 ml soki z cytryn. Ponownie wszystko wymieszać
3
Brytfankę do tarty nasmarować masłem i obsypać lekko bułka tarta, następnie wyłożyć równomiernie ciastem, wsadzić do piekarnika na 12 minut.
4
Otworzyć piekarnik i wylać na ciasto przygotowana wcześniej masę cytrynowa. Piec przez 30 minut
8 Porcji, 60 minut

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 271 kcal
Białka
36 g
Węglowodany
238 g
Cukry
26 g
Tłuszcze
191 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
112 g
Kwasy tłuszczowe trans
4 g
Mono nienasycone
40 g
Wielonienasycone
5 g
Cholesterol
382 mg
Błonnik
19 g
Sól
0,22 g
Woda
703 g
Wapń
227 mg
PHE
561 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit