Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Pieczony królik z pieczonymi ziemniakami i marchewką

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
450 x 1 g
20 x 1 ml
300 x 1 g
3 x sztuka (100 g)
5 x 1 g
2 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Nagrzej piekarnik do 200 stopni
2
Uda królika „wykąp” w oleju, przypraw solą i tymiankiem. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika na 30 minut
3
W tym czasie pokrój ziemniaki i marchew, posmaruj resztka oleju i dorzuć do piekarnika do królika na kolejne 30 minut.
4
Całość pieczenia powinna wynieść 1 godzinę

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 178 kcal
Białka
101 g
Węglowodany
80 g
Cukry
20 g
Tłuszcze
50 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
15 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
15 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
-
Błonnik
15 g
Sól
5 g
Woda
265 g
Wapń
145 mg
PHE
5 049 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit