Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Pieczona pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje
450 x 1 g
60 x 1 g
36 x 1 g
10 x 1 g
60 x 1 g
szczypta (2 g)
3 g
2 g
porcja (10 g)
600 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Ugotuj ziemniaki w mundurkach przez 20 minut. W tym czasie przygotuj kurczaka.
2
Przekrój filety wzdłuż na pół, posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprósz solą, pieprzem i ziołami.
3
Rozłóż sześć podwójnych kawałków foli aluminiowej i połóż na nich połówki piersi kurczaka.
4
Na każdej połówce fileta połóż pokrojone w paski suszone pomidory odsączone z oleju oraz pokrojone oliwki.
5
Na koniec połóż na filetach kawałki sera mozzarella. Owiń kurczaka folią aluminiową, ułóż na blasze do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia i włóż mięso do piekarnika.
6
Piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Na 15 minut przed końcem pieczenia włóż do piekarnika pokrojone w plastry ziemniaki ułożone w naczyniu do zapiekania.
7
Pod koniec pieczenia otwórz paczuszki z kurczakiem, tak aby ser mógł się zapiec i był lekko chrupiący.
8
Kurczaka podawaj z ziemniakami w mundurkach posypanego listkami bazylii.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 425 kcal
Białka
131 g
Węglowodany
138 g
Cukry
9 g
Tłuszcze
37 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
15 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0 g
Wielonienasycone
0,02 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
11 g
Sól
5 g
Woda
7 g
Wapń
57 mg
PHE
6 553 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit