Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Pieczona dynia piżmowa z mielonym kurczakiem i quinoa

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje

Opis przygotowania przepisu

1
Przekrój dynię wzdłuż na pół i łyżką usuń nasiona.
2
Posmaruj odrobiną oliwy i posól. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut, aż miąższ dyni będzie miękki.
3
W tym czasie przygotuj farsz. Ugotuj komosę ryżową zgodnie z opisem na opakowaniu. Zmielonego fileta z kurczaka podsmaż na patelni bez dodatku tłuszczu.
4
Dodaj przecier pomidorowy i pokrojone suszone pomidory, dopraw solą, pieprzem, papryką w proszku i czosnkiem.
5
Wymieszaj mięso z komosą i dodaj starty ser mozzarella. Wyjmij dynię z piekarnika i nałóż na nią farsz. Zapiekaj ponownie w piekarniku przez około 15 minut.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 016 kcal
Białka
86 g
Węglowodany
131 g
Cukry
36 g
Tłuszcze
21 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
6 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
4 g
Wielonienasycone
0,43 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
4 g
Sól
3 g
Woda
2 g
Wapń
6 mg
PHE
3 959 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit