Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Paszteciki drożdżowe

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

8 porcji
500 x 1 g
7 x 1 g
szklanka (250 ml)
50 x 1 g
łyżeczka (5 g)
2 x szczypta (2 g)
mała sztuka (50 g)
2 x 30 g
250 x 1 g
400 x 1 g
2 x 3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Przygotowanie: Ciasto: Mąkę przesiać przez sito, dodać drożdże, cukier, sól, masło , letnią wodę i jajko. Ciasto wyrabiać aż będzie gładkie i elastyczne. Przykryć ściereczką i odstawić na godzinę.
2
Farsz pieczarkowy: Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie. Pieczarki umyć, obrać i utrzeć na grubych oczkach. Pieczarki dodać do cebuli i dusić. Na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku. Odstawić do ostygnięcia.
3
Farsz z kapusty: Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie. Kapustę przepłukać i posiekać. Dodać do cebuli i dusić ok 30 min do miękkości. Na koniec dodać sól i pieprz do smku. Odstawić do ostygnięcia.
4
Ciasto rozwałkować na duży prostokąt o grubości ok 0.5 cm. Pokroić na 4 paski. Na 2 nałożyć przestudzony farsz z pieczarek. Rozsmarować równomiernie zostawiając wolne brzegi. Ciasto zawinąć w rulon. Na pozostałych dwóch paskach powtórzyć tą samą czynność z farszem z kiszonej kapusty. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ruloniki kroić co 5 cm na kształt pasztecików. Wykładać w odstępach na blaszce. Jajko rozbełtać w miseczce i smarować nim każdy pasztecik. Można dodatkowo opruszyć czarnuszką lub sezamem. Odstawić je na ok 10 min. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 12-15 min.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 421 kcal
Białka
90 g
Węglowodany
381 g
Cukry
19 g
Tłuszcze
58 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
27 g
Kwasy tłuszczowe trans
1 g
Mono nienasycone
15 g
Wielonienasycone
3 g
Cholesterol
336 mg
Błonnik
32 g
Sól
6 g
Woda
708 g
Wapń
227 mg
PHE
4 503 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit