Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Lekkie ciasto jogurtowe

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

8 porcji

Opis przygotowania przepisu

1
Jajka myjemy. Oddzielamy białka od żółtek do dwóch misek.
2
Do żółtek dodajemy oba cukry. Miksujemy do uzyskania jasnej puszystej masy.
3
Kiedy żółtka z cukrem są już puszystym koglem moglem dodajemy do nich jogurt, mąkę oraz proszek do pieczenia i ponownie miksujemy.
4
Białka ubijamy ze szczyptą soli na białą sztywną pianę.
5
Pianę z białek stopniowo dodajemy do żółtek, delikatnie mieszając szpatułką.
6
Masę przekładamy do tortownicy o średnicy 18-20cm wyłożonej papierem do pieczenia.
7
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 30 minut.
8
Po upieczeniu studzimy, następnie wyjmujemy z formy, kroimy i podajemy.
8 porcji, czas przygotowania ok 20 minut+ 30 minut pieczenia

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 243 kcal
Białka
44 g
Węglowodany
130 g
Cukry
99 g
Tłuszcze
61 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
29 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
9 g
Wielonienasycone
4 g
Cholesterol
948 mg
Błonnik
0 g
Sól
3 g
Woda
0,02 g
Wapń
121 mg
PHE
2 027 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit