Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Kurczak po tajsku w czerwonym curry z ananasem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
200 x 1 g
150 x 1 g
120 x 1 g
100 x 1 g
80 x 1 ml
10 x 1 g
porcja (10 g)
porcja (5 g)
szczypta (2 g)
3 g
10 g
80 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Ryz ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Kurczaka pokrój na małe kawałki, dopraw solą i pieprzem oraz nasmaruj startym imbirem.
2
Podsmaż na patelni bez dodatku tłuszczu. Dodaj połowę mleczka kokosowego i pastę curry. Duś, aż mleczko się zredukuje.
3
Dodaj obranego i pokrojonego ananasa, pokrojoną w słupki marchewkę oraz papryczkę chili (niepokrojoną) oraz resztę mleczka i ksylitol – duś 10 minut.
4
Następnie dodaj umyte pomidorki i poczekaj, aż zmiękną. Wyjmij papryczkę chili. Kurczaka po tajsku podawaj z ryżem – możesz posypać danie świeżą kolendrą.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
724 kcal
Białka
59 g
Węglowodany
105 g
Cukry
24 g
Tłuszcze
5 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
1 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0 g
Wielonienasycone
0,12 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
8 g
Sól
4 g
Woda
296 g
Wapń
102 mg
PHE
2 886 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit