Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Krewetki w kremowym sosie ze szpinakiem i pieczarkami.

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
200 x 1 g
140 x 1 g
150 x 1 g
80 x 1 g
2 x 3 g
łyżka (10 ml)
porcja (10 g)
szczypta (2 g)
3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Makaron ugotować w lekko osolonej wydzielanie według instrukcji na opakowaniu, zachowując 1/3 szklanki wody.
2
Na dużej patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy(5g) i podsmażyć uprzednio oczyszczone i pokrojone pieczarki.
3
Dodać szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusić ok 5min.
4
W międzyczasie przygotować krewetki. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy (5g) i masło. Włożyć krewetki i smażyć na dużym ogniu po 1 minucie na stronę. Doprawić solą, pieprzem, płatkami chili i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
5
W kubku wymieszać wodę z makaronu razem z kremowym serkiem i dodać do podduszonych warzyw.
6
Do sosu dodać odcedzony makaron.
7
Całość dusić ok 10 minut, aż sos zgęstnieje.
8
Dodać krewetki i dobrze wymieszać.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 070 kcal
Białka
66 g
Węglowodany
105 g
Cukry
7 g
Tłuszcze
40 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
18 g
Kwasy tłuszczowe trans
0,27 g
Mono nienasycone
10 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
340 mg
Błonnik
13 g
Sól
3 g
Woda
295 g
Wapń
164 mg
PHE
3 298 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit