Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Francuskie ziemniaki ze szpinakiem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

6 porcji
1 200 x 1 g
85 x 1 g
370 x 1 g
330 x 1 g
4 x mała sztuka (50 g)
190 x 1 g
opakowanie (190 g)
150 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Ziemniaki obierz, pokrój i ugotuj. Pokrój polędwicę, cebulę i szpinak. Zetrzyj ser na grubej tarce.
2
Wszystko wymieszaj w naczyniu do pieczenia i dopraw przyprawami.
3
Wymieszaj śmietanę z jajkami. Zalej ziemniaki tak, aby wszystkie były pokryte mieszanką śmietany i jajek. Na koniec przykryj serem.
4
Piecz w temperaturze 190 ° C przez około godzinę.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
3 232 kcal
Białka
235 g
Węglowodany
265 g
Cukry
40 g
Tłuszcze
129 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
71 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
9 g
Wielonienasycone
4 g
Cholesterol
869 mg
Błonnik
22 g
Sól
14 g
Woda
286 g
Wapń
3 215 mg
PHE
11 738 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit