Fit burgery z indyka z dynią
Ocena przepisu
Składniki
500 x 1 g
300 x 1 g
10 x 1 g
50 x 1 g
mała sztuka (50 g)
szczypta (2 g)
duża porcja (3 g)
2 g
porcja (10 g)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
porcja
Opis przygotowania przepisu
1
Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Cebulę pokrój w kostkę, a dynię obierz i zetrzyj na tarce dużymi oczkami. Podduś cebulę i dynię na patelni z dodatkiem wody, aż zmiękną i ostudź.
2
W misce wymieszaj mięso z jajkiem i startym na tarce parmezanem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ostudzoną dynię z cebulką.
3
Dopraw solą i białym pieprzem oraz gałką muszkatołową, bazylią i oregano i dokładnie wymieszaj. Formuj burgery i smaż je na patelni bez tłuszczu z obu stron, aż będą rumiane. Zjedz z ryżem . Smacznego
541 217 kcal
Lub 2 266 130 kJ ● Wartość energetyczna
162 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
81,7 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Cukry
0,59 g
59,5 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
10,7 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
2,1 g
Wielonienasycone
0,9 g
Cholesterol
216 mg
Błonnik
1,8 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Sól
2,7 g
Wapń
84 mg
Sód
g -
Woda
6,5 g
PHE
1 328 mg
0%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Stały wydatek energii
Nieznaczna aktywność
Skład wartości odżywczych
53 %
27 %
0 %
20 %
4 %
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.