Dietetyczny indyk z bakłażanem i morelami
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
2 porcje
250 x 1 g | |
200 x 1 g | |
80 x 1 g | |
80 x 1 g | |
80 x 1 g | |
60 x 1 g | |
szczypta (2 g) | |
duża porcja (3 g) | |
3 g |
Opis przygotowania przepisu
1
Bakłażana pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
2
Jeżeli morele są suche, namocz je przez 30 minut w 50 ml letniej wody. Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.
3
Mięso pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem, cebulę pokrój w piórka i podsmaż wszystko razem na nieprzywierającej patelni bez oliwy, ciągle mieszając.
4
Dodaj pokrojonego w kostkę bakłażana, skropionego sokiem z cytryny, pokrojone morele wraz z wodą, w której się moczyły oraz pokrojoną w paseczki skórkę z cytryny.
5
Dopraw kurkumą, solą, pieprzem. Duś około 20 minut.
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 2 948 kcal |
Białka | 67 g |
Węglowodany | 138 g |
Cukry | 14 g |
Tłuszcze | 4 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0,48 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 0 g |
Wielonienasycone | 0,08 g |
Cholesterol | - |
Błonnik | 20 g |
Sól | 2 g |
Woda | 357 g |
Wapń | 82 mg |
PHE | 599 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit