Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Dietetyczny indyk z bakłażanem i morelami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje

Opis przygotowania przepisu

1
Bakłażana pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
2
Jeżeli morele są suche, namocz je przez 30 minut w 50 ml letniej wody. Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.
3
Mięso pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem, cebulę pokrój w piórka i podsmaż wszystko razem na nieprzywierającej patelni bez oliwy, ciągle mieszając.
4
Dodaj pokrojonego w kostkę bakłażana, skropionego sokiem z cytryny, pokrojone morele wraz z wodą, w której się moczyły oraz pokrojoną w paseczki skórkę z cytryny.
5
Dopraw kurkumą, solą, pieprzem. Duś około 20 minut.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 948 kcal
Białka
67 g
Węglowodany
138 g
Cukry
14 g
Tłuszcze
4 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
0,48 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0 g
Wielonienasycone
0,08 g
Cholesterol
-
Błonnik
20 g
Sól
2 g
Woda
357 g
Wapń
82 mg
PHE
599 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit