Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Cottage pie

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje

Opis przygotowania przepisu

1
Na dużą patelnię wlać 2 łyżki oleju, zeszklić cebulę i marchew, dodać czosnek i mięso.
2
Zwiększyć ogień, dodać pieczarki i dusić ok. 5 minut. Dodać pokrojone na połówki pomidory, puree, pomidory z puszki i dalej dusić.
3
Doprawić do smaku.
4
Ziemniaki obrać i pokroić na kawałki. Włożyć do garnka, zalać wodą, posolić i zagotować. Odsączyć, odparować, dodać jogurt grecki, odrobinę masła, zrobić puree.
5
Nagrzać piekarnik do 180 stopni, do żaroodpornego naczynia wyłożyć mięso, na górę puree. Piec 25 minut. Można posypać tartym serem.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 856 kcal
Białka
110 g
Węglowodany
238 g
Cukry
27 g
Tłuszcze
47 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
22 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0 g
Wielonienasycone
0,31 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
27 g
Sól
5 g
Woda
394 g
Wapń
370 mg
PHE
5 466 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit