Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Blondie orkiszowe z orzechami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

15 porcji

Opis przygotowania przepisu

1
W misce wymieszaj suche składniki, a potem dodaj do nich mokre składniki. W razie potrzeby możesz dodać więcej mleka, ale masa nie powinna być zbyt płynna.
2
Dodaj do masy drobno pokrojone orzechy.
3
Wlej masę do silikonowej lub wyłożonej papierem do pieczenia formy (ok. 15x25 cm) i piecz w 180 stopniach przez 20-25 minut aż do zarumienienia.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 571 kcal
Białka
75 g
Węglowodany
367 g
Cukry
56 g
Tłuszcze
97 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
27 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
14 g
Wielonienasycone
46 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
40 g
Sól
-
Woda
99 g
Wapń
216 mg
PHE
3 762 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit