Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Bezglutenowa rolada z kalafiora

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
porcja (150 g)
mała sztuka (50 g)
50 g
2 x 1 g
2 g
2 g

Opis przygotowania przepisu

1
Umyj kalafiora, podziel na kwiatostany i gotuj na parze przez około 8 minut.
2
Włóż ugotowane kwiatostany do blendera i dokładnie wymieszaj.
3
Zawiń drobno poszatkowanego kalafiora w ścierkę lub ręcznik i odsącz go tak bardzo, jak to możliwe.
4
W misce wymieszaj osuszonego kalafiora z mozzarellą, jajkiem i przyprawami.
5
Rozprowadź ciasto na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i uformuj je na kształt wąskich prostokątów.
6
Piecz w 220 stopniach przez 10 minut.
7
Po 10 minutach wyjmij ciasto z piekarnika, polej przecierem pomidorowym, posyp serem, szynką i oliwkami.
8
Chwytając za krańce papieru do pieczenia złóż brzegi ciasta tak, aby nakładały się na siebie na środku. Szczep ze sobą brzegi. Możesz obrócić roladkę, żeby nadać jej ładniejszy kształt.
9
Piecz roladkę z nadzieniem przez dodatkowe 12-15 minut, aż się zazłoci. Zanim pokroisz, odstaw do ostygnięcia.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
274 kcal
Białka
20 g
Węglowodany
10 g
Cukry
6 g
Tłuszcze
17 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
8 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
5 g
Wielonienasycone
1 g
Cholesterol
216 mg
Błonnik
5 g
Sól
2 g
Woda
165 g
Wapń
314 mg
PHE
1 000 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit