Zdrowy waniliowy ryż na mleku z mango
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
4 porcje
100 g | |
100 ml | |
5 g | |
10 x 1 g | |
duża porcja (150 g) | |
50 x 1 g |
Opis przygotowania przepisu
1
W garnku przykryj ryż mlekiem i gotuj do miękkości (około 15 minut).
2
Gdy ryż będzie gotowy, dodaj miód i ziarna wanilii.
3
Mango umyj, a potem zmiksuj lub potnij na małe kawałki.
4
Wymieszaj mango z ryżem.
5
Możesz posypać gotowe danie wiórkami kokosa.
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 887 kcal |
Białka | 15 g |
Węglowodany | 110 g |
Cukry | 28 g |
Tłuszcze | 34 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 1 g |
Wielonienasycone | 0,23 g |
Cholesterol | 0 mg |
Błonnik | 3 g |
Sól | 0,04 g |
Woda | 214 g |
Wapń | 166 mg |
PHE | 588 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit