Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Wytrawny chleb dyniowy

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

15 porcji
4 x 100 g
2 x 100 g
2 x 100 g
100 ml
15 x 1 g
2 x łyżeczka (5 g)
10 x 1 g
łyżeczka (5 g)
porcja (10 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Wszystkie składniki oprócz masła dodajemy do dużej miski. Dokładnie wyrabiamy ciasto (możemy to też zrobić w maszynie, jeśli ją mamy).
2
Po wyrobieniu przykrywamy miskę ściereczką, odstawiamy na 2h do wyrośnięcia.
3
Formę keksówkę smarujemy masłem, przekładamy do niej wyrośnięte ciasto i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 40-50 minut.
4
Po upieczeniu studzimy na kratce.
15 średnich kromek, czas wyrabiania ok 10 minut, czas wyrastania 2h, czas pieczenia ok 40-50 minut

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 978 kcal
Białka
60 g
Węglowodany
351 g
Cukry
52 g
Tłuszcze
36 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
7 g
Kwasy tłuszczowe trans
0,27 g
Mono nienasycone
3 g
Wielonienasycone
0,35 g
Cholesterol
24 mg
Błonnik
39 g
Sól
5 g
Woda
102 g
Wapń
3 712 mg
PHE
2 883 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit