Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Wegańskie ciasto z kremem i owocami

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje

Opis przygotowania przepisu

1
Suche składniki na ciasto wsypać do miski.
2
Mokre składniki na ciasto połączyć ze sobą, a następnie z suchymi składnikami.
3
Rozgrzać piekarnik do 175°C
4
Blachę wyłożyć papierem.
5
Masę przelać na formę i pięć ok 18-20min.
6
Odstawić ciasto do wystygnięcia
7
Wyciągnąć puszki mleka kokosowego z lodówki.
8
Oddzielić część stałą.
9
Do mleczka kokosowego dodać aromat wanilinowy i syrop klonowy i ubijać na najwyższych obrotach,aż masa będzie sztywna.
10
Masę kokosową przelej na wystudzone ciasto,udekoruj owocami i wstaw do lodówki
11
Galaretkę przygotować według przepisu i odstawić aż przestygnie.
12
Chłodną galaretkę przelać na ciasto i włożyć do lodówki do stężenia

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 591 kcal
Białka
46 g
Węglowodany
251 g
Cukry
34 g
Tłuszcze
43 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
21 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
1 g
Wielonienasycone
0,33 g
Cholesterol
-
Błonnik
1 g
Sól
4 g
Woda
602 g
Wapń
140 mg
PHE
731 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit