Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Sernik z pianka, bez spodu

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

8 porcji
opakowanie (1 000 g)
200 x 1 g
6 x opakowanie (70 g)
100 x 1 g
10 x 1 g
40 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Masło w temperaturze pokojowej pokrojone w małe kosteczki, utrzeć mikserem wraz z cukrem i 4 żółtkami i 2 całymi jajkami, dodawać stopniowo twarogu na niskich obrotach miksera, a także 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Utrzeć na gładka jednolita masę
2
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią gotowa masę, wsadzić do piekarnika 150 stopni góra dół, na około 50 minut
3
Pozostałe białka ubić z cukrem pudrem na sztywna pianę, po wyjęciu sernika i opadnięciu go lekko ( odczekać 5 min) wyłożyć równo na górę piankę i ponownie na 15 minut umieścić w nagrzanym wcześniej piekarniku.
8 Porcji, 90 Minut

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
3 725 kcal
Białka
144 g
Węglowodany
196 g
Cukry
174 g
Tłuszcze
266 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
147 g
Kwasy tłuszczowe trans
5 g
Mono nienasycone
53 g
Wielonienasycone
7 g
Cholesterol
480 mg
Błonnik
0 g
Sól
3 g
Woda
35 g
Wapń
42 mg
PHE
7 195 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit