Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Kulajda z jajkiem i koperkiem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

3 porcje

Opis przygotowania przepisu

1
Roztop masło, dodaj mąkę i podsmaż.
2
Zasmażkę zalej bulionem, posól i popieprz. Dodaj liść laurowy i doprowadź do wrzenia.
3
W międzyczasie obierz ziemniaki, pokrój w kostkę i wrzuć do garnka z bazą.
4
Następnie dodaj podsmażoną cebulę wraz z pieczarkami i kminkiem i gotuj wszystko aż ziemniaki będą miękkie.
5
Do gotowej zupy dodaj ocet, śmietanę i wymieszaj. Odstaw garnek na bok i przygotuj jajka.
6
Gdy będą już gotowe, wylewamy porcję na talerz, jajko ostrożnie kroimy w plasterki i dodajemy szczyptę koperku.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
991 kcal
Białka
16 g
Węglowodany
67 g
Cukry
8 g
Tłuszcze
68 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
37 g
Kwasy tłuszczowe trans
0,91 g
Mono nienasycone
9 g
Wielonienasycone
1 g
Cholesterol
79 mg
Błonnik
9 g
Sól
1 g
Woda
1 062 g
Wapń
34 mg
PHE
537 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit