Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Kruchy schab pieczony w folii – idealny na domową wędlinę fit

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

6 porcji
1 500 x 1 g
40 x 1 g
5 g
szczypta (2 g)
3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Obierz ząbki czosnku z łupinek. Mięso umyj, natnij nożem w kilku miejscach i w nacięcia wciśnij ząbki czosnku. Natrzyj mięso solą, pieprzem i dużą ilością majeranku. Włóż do lodówki na około 2 godziny, aby przyprawy wniknęły w mięso.
2
Schab włóż do rękawa foliowego i zwiąż końce klipsami. Mięso wstaw do zimnego piekarnika i nastaw go na 200 stopni. Piecz 1,5 godziny, aż schab zarumieni się u góry.
3
Zjedz na ciepło z ziemniakami w mundurkach i sałatką lub przechowuj w folii w lodówce i krój w plastry jak wędlinę.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 632 kcal
Białka
284 g
Węglowodany
14 g
Cukry
1 g
Tłuszcze
181 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
72 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
81 g
Wielonienasycone
13 g
Cholesterol
-
Błonnik
3 g
Sól
5 g
Woda
25 g
Wapń
192 mg
PHE
14 203 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit