Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Homar gotowany

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
100 g
12 x łyżeczka (5 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Nalej wodę do dużego garnka, dodaj soli 4 łyżki na litr. Np. 12 łyżki na 3 litry wody. Gotuj do wrzenia.
2
Włóż homara głową na dół do wrzącej wody i gotuj przez 5 minut.
3
Wyjmij homara i sprawdź, czy jego odnóża odchodzą i czy mięso jest białe. Po 5 min homar powinien być już ugotowany.
4
Po wyjęcia homara z gorącej wody włóż go do bardzo zimnej wody, możesz dodać nawet kostki lodu i trzymaj tak homara przez 5 minut.
15 min przygotowania

Kategoria

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
85 kcal
Białka
19 g
Węglowodany
0 g
Cukry
0 g
Tłuszcze
0,9 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
0,2 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0 g
Wielonienasycone
0 g
Cholesterol
-
Błonnik
-
Sól
59 g
Woda
0,66 g
Wapń
116 mg
PHE
0 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit