Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Dyniowe gnocchi z kurczakiem w sosie serowym

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
400 x 1 g
łyżeczka (5 ml)
200 x 1 g
200 x 1 g
łyżka (10 g)
5 x 1 g
5 x 1 g
100 x 1 ml
150 x 1 g
porcja (5 g)

Opis przygotowania przepisu

1
W misce wymieszaj razem wszystkie składniki na gnocchi. Jeśli ciasto za bardzo się klei, dodaj trochę więcej mąki z ciecierzycy.
2
Odstaw ciasto na 5 minut, a następnie uformuj z niego długie, cienkie wałki i pokrój je na małe kawałki.
3
Włóż gnocchi do wrzącej wody. Gnocchi będą gotowe, gdy wypłyną na powierzchnię. Odsącz ugotowane gnocchi i podsmaż je na odrobinie oleju kokosowego na patelni, aż się zabrązowią.
4
Umyj piersi z kurczaka, pokrój na kawałki i grilluj na patelni, aż będą lekko przypieczone.
5
Dodaj przyprawy do smaku (mieszankę do steków lub pieprz z solą morską).
6
Przygotowanie sosu jest bardzo łatwe – wymieszaj w garnku mleko, tarty ser i czerwoną paprykę.
7
Gotuj sos, aż ser się rozpuści, a sos zgęstnieje.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 056 kcal
Białka
194 g
Węglowodany
159 g
Cukry
34 g
Tłuszcze
68 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
35 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
2 g
Wielonienasycone
3 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
11 g
Sól
5 g
Woda
89 g
Wapń
141 mg
PHE
9 680 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit