Dietetyczne pierogi ruskie 300 kcal
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
4 porcje
400 x 1 g | |
szklanka (250 ml) | |
500 x 1 g | |
250 x 1 g | |
100 x 1 g | |
100 x 1 g |
Opis przygotowania przepisu
1
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Cebulkę zeszklij na teflonowej patelni bez tłuszczu, ciągle mieszając – ewentualnie dodaj trochę wody, żeby się nie przypaliła. Ser odciśnij z wody na sitku.
2
Wymieszaj ser z cebulą i ziemniakami, dopraw mocno pieprzem i dodaj sól. Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj trochę soli i wyrabiaj z ciepłą wodą.
3
Jeśli ciasto będzie zbyt gęste, dodaj wody, jeśli zbyt miękkie, dodaj mąki. Odłóż owinięte w folię ciasto na minimum 30 minut do lodówki – wtedy będzie się łatwiej wałkowało.
4
Ciasto rozwałkuj na cienkie placki, szklanką wycinaj z niego kółka. Na każde kółko nałóż porcję farszu, złóż na pół i sklej mocno tak, aby farsz nie wypadł.
5
Zagotuj osoloną wodę, wkładaj pierogi do garnka porcjami 6-10 sztuk w zależności od pojemności garnka. gotuj 3-5 minut, aż wypłyną. Podawaj z podsmażoną na patelni teflonowej bez tłuszczu, pokrojoną szynką.
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 2 211 kcal |
Białka | 126 g |
Węglowodany | 390 g |
Cukry | 24 g |
Tłuszcze | 13 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0,89 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 0 g |
Wielonienasycone | 0,11 g |
Cholesterol | - |
Błonnik | 23 g |
Sól | 0,79 g |
Woda | 338 g |
Wapń | 37 mg |
PHE | 6 290 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit