Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Dietetyczne pierogi ruskie 300 kcal

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

4 porcje
400 x 1 g
szklanka (250 ml)
500 x 1 g
250 x 1 g
100 x 1 g
100 x 1 g

Opis przygotowania przepisu

1
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Cebulkę zeszklij na teflonowej patelni bez tłuszczu, ciągle mieszając – ewentualnie dodaj trochę wody, żeby się nie przypaliła. Ser odciśnij z wody na sitku.
2
Wymieszaj ser z cebulą i ziemniakami, dopraw mocno pieprzem i dodaj sól. Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj trochę soli i wyrabiaj z ciepłą wodą.
3
Jeśli ciasto będzie zbyt gęste, dodaj wody, jeśli zbyt miękkie, dodaj mąki. Odłóż owinięte w folię ciasto na minimum 30 minut do lodówki – wtedy będzie się łatwiej wałkowało.
4
Ciasto rozwałkuj na cienkie placki, szklanką wycinaj z niego kółka. Na każde kółko nałóż porcję farszu, złóż na pół i sklej mocno tak, aby farsz nie wypadł.
5
Zagotuj osoloną wodę, wkładaj pierogi do garnka porcjami 6-10 sztuk w zależności od pojemności garnka. gotuj 3-5 minut, aż wypłyną. Podawaj z podsmażoną na patelni teflonowej bez tłuszczu, pokrojoną szynką.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
2 211 kcal
Białka
126 g
Węglowodany
390 g
Cukry
24 g
Tłuszcze
13 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
0,89 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0 g
Wielonienasycone
0,11 g
Cholesterol
-
Błonnik
23 g
Sól
0,79 g
Woda
338 g
Wapń
37 mg
PHE
6 290 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit