Czeski knedlik w wersji fit
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
4 porcje
2 x 100 g | |
150 x 1 ml | |
2 x 50 g | |
4 x mała sztuka (50 g) |
Opis przygotowania przepisu
1
Bułki pokrój w kostkę i zalej mlekiem.
2
Dodać żółtka i sól.
3
Białka ubij na sztywno i dodaj do bułek.
4
Następnie dodaj mąkę, wyrób ciasto i daj mu odpocząć.
5
Rozdziel ciasto na dwie części i uformuj dwa wałki.
6
Wrzuć do wrzątku i gotuj przez 15 min.
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 1 246 kcal |
Białka | 60 g |
Węglowodany | 174 g |
Cukry | 13 g |
Tłuszcze | 30 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 10 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 9 g |
Wielonienasycone | 4 g |
Cholesterol | 862 mg |
Błonnik | 16 g |
Sól | 2 g |
Woda | 284 g |
Wapń | 289 mg |
PHE | 2 992 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit