Bułeczki twarogowe
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
5 porcji
500 x 1 g | |
2 x sztuka (55 g) | |
50 x 1 g | |
opakowanie (40 g) | |
porcja (10 g) | |
150 x 1 g |
Opis przygotowania przepisu
1
Twaróg zblendować z jajkami i ksylitolem do smaku. Do masy dodawać powoli suchą kaszę mannę, a następnie proszek budyniowy.
2
Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
3
Na blachę delikatnie wlać masę łyżka i formować drożdżówki.
4
Na sam środek dodać borówki. Piec w 180 stopniach ok 30 minut.
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 916 kcal |
Białka | 101 g |
Węglowodany | 87 g |
Cukry | 20 g |
Tłuszcze | 15 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 4 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g |
Mono nienasycone | 5 g |
Wielonienasycone | 2 g |
Cholesterol | 474 mg |
Błonnik | 4 g |
Sól | 0,57 g |
Woda | 126 g |
Wapń | 68 mg |
PHE | 5 546 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit