Babka makowa mało cukru
Składniki
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Składniki
16 porcji
170 x 1 g | |
50 x 1 g | |
porcja (20 g) | |
20 x 1 g | |
130 x 1 g | |
2 x mała sztuka (50 g) | |
opakowanie (12 g) | |
szklanka (250 ml) |
Opis przygotowania przepisu
1
Wymieszaj płynne składniki w jednej misce, pozostałe w drugiej misce.
2
Następnie wszystko razem i piecz na 170°C przez ok. 45 minut.
Wartości odżywcze
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna | 1 926 kcal |
Białka | 39 g |
Węglowodany | 308 g |
Cukry | 179 g |
Tłuszcze | 58 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 30 g |
Kwasy tłuszczowe trans | 1 g |
Mono nienasycone | 19 g |
Wielonienasycone | 5 g |
Cholesterol | 551 mg |
Błonnik | 5 g |
Sól | 6 g |
Woda | 331 g |
Wapń | 402 mg |
PHE | 1 945 mg |
Wartość energetyczna | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Białka | {{recipe.protein}} g- |
Węglowodany | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{recipe.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{recipe.fiber}} g- |
Sól | {{recipe.salt}} g- |
Woda | {{recipe.water}} g- |
Wapń | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit