Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Wegańskie muffiny z mango

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

porcja (10 g)
100 g
5 g
opakowanie (12 g)
opakowanie (500 ml)
3 x 1 g
35 x 1 g
20 g

Opis przygotowania przepisu

1
Obierz mango i usuń pestki. Miksujemy. (Jako substytut można użyć przekąski dla niemowląt z mango).
2
Wszystko wymieszaj, a jeśli ciasto wydaje się zbyt sztywne, dodaj trochę mleka roślinnego.
3
Piecz w foremkach na muffinki w temperaturze 180 ° C przez około 20 minut. Różnią się one w zależności od wielkości foremek, dlatego wskazane jest ciągłe wizualne sprawdzanie babeczek i na koniec upewnienie się, że są upieczone patyczkiem do szaszłyków (jeśli się ciasto nie lepi, babeczki są gotowe).
4
Dekoracja: płatki migdałowe, czekolada 81% rozgrzana z olejem kokosowym

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
503 kcal
Białka
3 g
Węglowodany
39 g
Cukry
32 g
Tłuszcze
37 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
29 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0,18 g
Wielonienasycone
0,08 g
Cholesterol
-
Błonnik
7 g
Sól
8 g
Woda
86 g
Wapń
12 mg
PHE
145 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit