Dietetyczny mac & cheese w sosie kalafiorowym
Ocena przepisu
Składniki
duża porcja (200 g)
10 x 1 g
3 x 1 g
duża porcja (3 g)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
porcja
Opis przygotowania przepisu
1
Oczyść kalafiora, umyj go i pokrój na różyczki.
2
Gotuj kalafiora we wrzącej wodzie przez 10 minut.
3
Odcedź kalafiora, ale zachowaj 150 ml wody z gotowania. Umieść kalafiora w blenderze wraz z wodą.
4
Dodaj sól morską, przyprawy, cheddar i zmiksuj na gładki sos.
5
Spróbuj sosu i, w razie potrzeby, dopraw do smaku.
6
Ugotuj do miękkości makaron razowy we wrzącej, posolonej wodzie.
7
Po ugotowaniu makaronu odcedź go i wymieszaj z przygotowanym sosem.
37 377 kcal
Lub 156 503 kJ ● Wartość energetyczna
44 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
109 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Cukry
17,8 g
47,2 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
30,1 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0,01 g
Wielonienasycone
0,28 g
Cholesterol
-
Błonnik
8 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Sól
9,5 g
Wapń
49 mg
Sód
g -
Woda
184 g
PHE
1 813 mg
0%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Stały wydatek energii
Nieznaczna aktywność
Skład wartości odżywczych
22 %
54 %
9 %
24 %
15 %
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.