Sposób przyrządzania: Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając. Moc możliwości z sosem Pieczeń karkowa z sosem śliwkowym (4 porcje) 1 Sos pieczeniowy ze śliwką Winiary 600 g karkówki 4 jabłka 2 łyżki oleju 400 g fasolki mrożonej (w sezonie świeżej) 1 płaska łyżka cukru 2 łyżki majeranku sól, pieprz czarny Karkówkę posyp solą, pieprzem i połową majeranku. Jabłka obierz i podziel na ćwiartki, wydrąż gniazda nasienne i pokrój na mniejsze cząstki. Obierkami obłóż mięso i włóż do blaszki wyłożonej gniazdami nasiennymi. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C i piecz 80 minut. Jabłka posyp pozostałym majerankiem i cukrem. Obsmaż na rozgrzanym oleju. Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Z upieczonej karkówki usuń obierki i pokrój na porcje, ułóż na jabłkach i polej Sosem. Podawaj z zieloną fasolką.
Produkty spożywcze keyboard_arrow_right
Różne keyboard_arrow_right
Dodatki i aromaty keyboard_arrow_right
Winiary Sosy Popisowe Sos pieczeniowy ze śliwką 33 g
Winiary Sosy Popisowe Sos pieczeniowy ze śliwką 33 g
(Winiary)
Ilość x {{unitOption.title}} kawałek
Wartość energetyczna 114 kJ
= 27 kcal
Białka 0,7 g
Węglowodany 6 g
Tłuszcze 0,1 g
Błonnik -
Wartość energetyczna {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Białka {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Węglowodany {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tłuszcze {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Błonnik {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Wartość energetyczna 114 kJ
Białka 0,7 g
Węglowodany 6 g
Tłuszcze 0,1 g
Błonnik -
Wartości odżywcze
Białka | 0,7 g |
Węglowodany | 6 g |
Cukry | - |
Tłuszcze | 0,1 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | - |
Kwasy tłuszczowe trans | - |
Mono nienasycone | - |
Wielonienasycone | - |
Cholesterol | - |
Błonnik | - |
Sól | - |
Woda | - |
Wapń | - |
GI | |
Status | surowe poddane obróbce cieplnej |
Białka | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Węglowodany | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sól | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Woda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Wapń | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Skład wartości odżywczych
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Najpopularniejsza aktywność w kategorii Dodatki i aromaty
Tytuł | Wartość energetyczna (kJ) | |
---|---|---|
1 680 | | |
1 394 | | |
888 | | |
628 | | |
203 | | |
978 | | |
1 311 | | |
1 420 | | |
118 | | |
444 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit