Winiary Pomysł na... Chrupiące kąski pikantne skrzydełka Dip barbeque 89 g
Lista zakupów - 450 g skrzydełek z kurczaka - 1 jajko - majonez i keczup (do przygotowania dipu) Sposób przyrządzania Dip barbeque (mniejsza saszetka) dokładnie wymieszaj z 3 czubatymi łyżkami majonezu (ok. 100 g - najlepiej Majonezu Dekoracyjnego Winary) oraz 2 czubatymi łyżkami keczupu pikantnego (ok. 50 g). Odetnij końcówki skrzydełek a pozostałe mięso podziel na dwie części. Obtocz je w rozbitym jajku (1 sztuka), a następnie w Panierce. Ułóż tak przygotowane skrzydełka na kratce do grillowania i włóż do rozgrzanego do 200°C piekarnika. Piecz przez 20 minut. Panierka smakuje równie dobrze z: udkami (500 g) - piecz przez 25 min kawałkami piersi z kurczaka (400 g) - piecz przez 20 min całymi piersiami z kurczaka (450 g) - piecz przez 20 minut (przed panierowaniem delikatnie rozbij każdą pierś)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


