Winiary Galaretka z pianką smak mango 72 g
Sposób przygotowania 4 Porcje 1. Zawartość saszetki wsyp do 375 ml gorącej wody. 2. Dokładnie wymieszaj przez 1 min i od razu rozlej do docelowych małych szklanek na 4 równe porcje. Na tym etapie galaretka jest mętna. 3. Galaretkę pozostaw do wystudzenia (na maksymalnie 30 min). Następnie ostrożnie włóż ją do lodówki. Rozwarstwienie następuje podczas tężenia. 4. Możesz udekorować owocami. Warto wiedzieć - Pianka na galaretce Winiary powstaje dzięki wyselekcjonowanym surowcom pochodzenia mlecznego: serwatce, śmietanie, odtłuszczonemu mleku oraz maślance. - Jeśli chcesz uzyskać większą warstwę pianki, przygotuj galaretkę w wąskim naczyniu. - Nie przelewaj przestudzonej galaretki, gdyż może to zaburzyć efekt rozwarstwiania. - Nie wylewaj galaretki na ciasto ani na owoce. - Obecność drobinek pianki w dolnej warstwie galaretki jest naturalnym efektem rozwarstwiania.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


