Spaghetti Bolognese 25 minut, 4 porcje Wystarczy dodać: 300 g spaghetti Lubella 300 g mięsa mielonego (najlepiej wołowo-wieprzowego) 3 łyżki oleju 50 g tartego sera żółtego 250 ml wody Sposób przygotowania 1. Mięso mielone podsmaż na gorącym oleju przez ok. 8 minut. 2. Do mięsa dolej ok. 250 ml wody i dodaj zawartość opakowania. Całość dokładnie wymieszaj. Gotuj ok. 10 minut na małym ogniu, pod przykryciem, często mieszając. 3. Gotowy sos podawaj z ugotowanym makaronem. Każdą porcję posyp tartym żółtym serem. Wypróbuj również Spaghetti bolognese z kurczakiem i groszkiem Wystarczy dodać: pojedyncza pierś z kurczaka (ok. 250 g), 100 g mrożonego zielonego groszku, 3 łyżki oleju Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na niewielkiej ilości tłuszczu przez ok. 8 minut. Po tym czasie dodaj mrożony groszek i smaż ok. 2 minut. Rozpuść produkt w 250 ml wody i dodaj do mięsa, cały czas mieszając. Gotuj jeszcze ok. 10 minut na delikatnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Podawaj z ugotowanym makaronem. Spróbuj z makaronem Lubella Świdry.
Produkty spożywcze keyboard_arrow_right
Różne keyboard_arrow_right
Dodatki i aromaty keyboard_arrow_right
Lubella Danie z pomysłem Spaghetti Bolognese 47 g
Lubella Danie z pomysłem Spaghetti Bolognese 47 g
(Lubella)
Ilość x {{unitOption.title}} kawałek
Wartość energetyczna 346 kJ
= 83 kcal
Białka 10 g
Węglowodany 63 g
Tłuszcze 2 g
Błonnik -
Wartość energetyczna {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Białka {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Węglowodany {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tłuszcze {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Błonnik {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Wartość energetyczna 346 kJ
Białka 10 g
Węglowodany 63 g
Tłuszcze 2 g
Błonnik -
Wartości odżywcze
Białka | 10 g |
Węglowodany | 63 g |
Cukry | - |
Tłuszcze | 2 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | - |
Kwasy tłuszczowe trans | - |
Mono nienasycone | - |
Wielonienasycone | - |
Cholesterol | - |
Błonnik | - |
Sól | - |
Woda | - |
Wapń | - |
GI | |
Status | surowe poddane obróbce cieplnej |
Białka | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Węglowodany | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sól | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Woda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Wapń | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Skład wartości odżywczych
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Najpopularniejsza aktywność w kategorii Dodatki i aromaty
Tytuł | Wartość energetyczna (kJ) | |
---|---|---|
1 680 | | |
1 394 | | |
888 | | |
628 | | |
203 | | |
1 110 | | |
1 689 | | |
1 044 | | |
3 367 | | |
396 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit