Lubella Danie z pomysłem Lasagne po prostu 50 g
Lasagne po prostu bez pieczenia 25 minut, 3 porcje Wystarczy dodać: 6 płatów lasagne Lubella, 250 g mięsa mielonego (najlepiej wołowo-wieprzowego), 3 łyżki oleju, 50 g tartego sera żółtego, 350 ml wody, 100 ml śmietanki 18%, świeże listki bazylii Sposób przygotowania 1. Mięso mielone podsmaż na gorącym oleju przez ok. 8 minut. Do mięsa dolej ok. 350 ml wody i dodaj zawartość opakowania. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. 2. Na dno wysmarowanego masłem naczynia wyłóż 3 łyżki sosu, przykryj makaronem, a następnie nałóż warstwę sosu. Nałóż kolejną warstwę makaronu i sosu, na ostatnią warstwę makaronu nałóż sos i posyp tartym żółtym serem. Zalej śmietanką. Przykryj naczynie pokrywką. 3. Piecz w nagrzanym piekarniku (200°C, 25 minut). Udekoruj listkami bazylii. Wypróbuj również Kurczaka w sosie pomidorowym Wystarczy dodać: 300 gram makaronu, podwójna pierś z kurczaka, 250 ml wody, 250 ml śmietanki 18%, 2 cebule, 1 łyżka kaparów, 2 łyżki oleju, pietruszka Kapary i cebule pokrojone w plasterki podduś na oleju. Zawartość opakowania dokładnie rozmieszaj z wodą i dodaj wraz ze śmietanką do podduszonej cebuli. Pokrojone filety podsmaż i włóż do przygotowanego sosu. Duś przez ok. 15 minut. Podawaj z ulubioną sałatką i ugotowanym makaronem, posypane pietruszką. Spróbuj z makaronem Lubella penne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu