Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Produkty spożywcze
keyboard_arrow_right
Różne
keyboard_arrow_right
Suplementy odżywcze
keyboard_arrow_right
HiPP BIO Kaszka owsiana 100% po 4. miesiącu 200 g

HiPP BIO Kaszka owsiana 100% po 4. miesiącu 200 g

Ilość x {{unitOption.title}} sztuka
Zdjęcia - HiPP BIO Kaszka owsiana 100% po 4. miesiącu 200 g
Wartość energetyczna 415 kcal
= 1 736 kJ
Białka 12 g
Węglowodany 71,2 g
Tłuszcze 7 g
Błonnik -
Wartość energetyczna {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Białka {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Węglowodany {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tłuszcze {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Błonnik {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Wartość energetyczna 415 kcal
Białka 12 g
Węglowodany 71,2 g
Tłuszcze 7 g
Błonnik -
Wartości odżywcze
Białka
12 g
Węglowodany
71,2 g
Cukry
-
Tłuszcze
7 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
1,3 g
Kwasy tłuszczowe trans
-
Mono nienasycone
-
Wielonienasycone
-
Cholesterol
-
Błonnik
-
Sól
0,02 g
Woda
-
Wapń
-
GI Indeks glikemicznyhelp
Status
surowe poddane obróbce cieplnej
Białka
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Węglowodany
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tłuszcze
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sól
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Woda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Wapń
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Indeks glikemicznyhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Skład wartości odżywczych
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %

Sposób przygotowania kaszki po 4. miesiącu Z mlekiem modyfikowanym 22 g kaszki + 18,8 mleka modyfikowanego (np. HiPP 2 Combiotik) + 200 ml wody 1. Zagotuj 200 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C***. 2. Do miseczki wsyp 18,8 g mleka modyfikowanego oraz 22 g (3-4 łyżki stołowe) kaszki. Dodaj przestudzoną wodę i zamieszaj. 3. Pozostaw na ok. 1 min do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę. Z mlekiem hipoalergicznym (HA) Kaszkę owsianą HiPP BIO możesz przygotować także z mlekiem HA. Postępuj analogicznie do sposobu przygotowania z mlekiem modyfikowanym (patrz powyżej). Jako bezmleczna kaszka zbożowa z owocami Zagotuj 100 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C***. Wsyp do miseczki 2 łyżki stołowe (11 g) kaszki. Dodaj ostudzoną wodę i zamieszaj. Dodaj owoce HiPP BIO (np. Pierwsze jabłko BIO, 80 g) oraz łyżeczkę oleju rzepakowego BIO i pozostaw do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę. ***Aby uzyskać odpowiednią konsystencję, nie używaj do przygotowania kaszki zbyt gorącej wody. Ważne informacje: - Dla zdrowia Twojego dziecka ważne jest przestrzeganie sposobu przygotowania kaszki. - Zawsze podawaj kaszkę łyżeczką i przygotowuj ją bezpośrednio przed karmieniem. - Po każdym użyciu starannie zamknij torebkę. Przechowuj ją w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 2 tygodni po otwarciu. - Nie podgrzewaj kaszki w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!). - W celu ochrony ząbków dziecka przed próchnicą nie podawaj kaszki po wieczornej pielęgnacji jamy ustnej. Zadbaj o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia swojego dziecka.

Foliowe opakowanie gwarantuje optymalną świeżość i zachowanie aromatu produktu. Kaszkę przechowuj w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3-4 tygodni po otwarciu.

Najpopularniejsza aktywność w kategorii Suplementy odżywcze

Tytuł Wartość energetyczna (kcal)
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit