Gellwe Disney Violetta Babeczki z lukrem i koralikową posypką 257 g
Przygotuj: Do wypieku babeczek: 1 jajko 75 ml oleju (ok. 8 łyżek) 60 ml wody (ok. 6 łyżek) Do sporządzenia lukru: 10 ml gorącej wody (ok. 1 łyżka) Sposób przygotowania: 1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Na blasze do pieczenia ustawić 15 papierowych foremek. Mieszankę do pieczenia babeczek wsypać do miski, dodać jajko, olej i wodę, a następnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach przez około 2 minuty do uzyskania jednolitej konsystencji. 2. Przygotowane ciasto przełożyć równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po ok. 1 łyżce, do 2/3 wysokości foremek) i natychmiast wstawić do nagrzanego piekarnika. 3. Piec babeczki na środkowym poziomie piekarnika 16-18 minut (bez termoobiegu!). Po upieczeniu babeczek wyjąć je z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. Dekoruj i baw się! Sposób przygotowania lukru: Mieszankę do lukru wsypać do miseczki. Dodać gorącą wodę i dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Lukier równomiernie rozkładać na ostudzonych babeczkach i od razu, zanim zastygnie, posypywać dekoracją.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


