Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Produkty spożywcze
keyboard_arrow_right
Produkty zbożowe
keyboard_arrow_right
Mąka
keyboard_arrow_right
Dobre Zbiory Kasza gryczana prażona 400 g (4 torebki)

Dobre Zbiory Kasza gryczana prażona 400 g (4 torebki)

Ilość x {{unitOption.title}} sztuka
Wartość energetyczna 336 kcal
= 1 407 kJ
Białka 13 g
Węglowodany 60 g
Tłuszcze 3 g
Błonnik -
Wartość energetyczna {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Białka {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Węglowodany {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tłuszcze {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Błonnik {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Wartość energetyczna 336 kcal
Białka 13 g
Węglowodany 60 g
Tłuszcze 3 g
Błonnik -
Wartości odżywcze
Białka
13 g
Węglowodany
60 g
Cukry
-
Tłuszcze
3 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
-
Kwasy tłuszczowe trans
-
Mono nienasycone
-
Wielonienasycone
-
Cholesterol
-
Błonnik
-
Sól
-
Woda
-
Wapń
-
GI Indeks glikemicznyhelp
PHE
630 mg
Status
surowe poddane obróbce cieplnej
Białka
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Węglowodany
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tłuszcze
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sól
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Woda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Wapń
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Indeks glikemicznyhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Skład wartości odżywczych
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Błonnik
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
fiber_manual_record Błonnik
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-

Zapiekanka z parówkami Danie dla 4 osób, czas przygotowania 1 h. Składniki: 4 saszetki kaszy gryczanej ugotowanej na sypko 20 dag oczyszczonych pieczarek 25 dag parówek 15 dag startego żółtegeo sera puszka pomidorów bez skórki 2 marchewki 2 pietruszki 5 dag selera 1/2 puszki groszku konserwowego 2 łyżki oleju 4 łyżki masła sól Sposób przygotowania: Podsmażyć na oleju posiekane cebule, dodać pieczarki pokrojone w plasterki, oczyszczone i umyte warzywa starte na tarce do jarzyn, posolić, udusić. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem rozłożyć połowę kaszy, a potem kolejno: warzywa z pieczarkami, pokrojone parówki, pomidory, groszek, połowę startego sera. Przykryć resztą kaszy, polać pozostałym roztopionym masłem i posypać resztą żółtego sera. Zapiekać 30 min.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit