Sposób przygotowania: Jedno opakowanie grzańca bakaliowego wystarczy na 1 butelkę wina (750 ml). Polecamy wino czerwone półsłodkie. Aby smak i aromat bakalii w większym stopniu przeszedł do wina, zalej grzaniec bakaliowy winem na kilka godzin przed przygotowaniem. Wino wlej do garnka, dodaj grzaniec bakaliowy. Podgrzej (nie zagotuj). Kiedy grzaniec będzie gotowy, przelej go do szklanek.
Produkty spożywcze keyboard_arrow_right
Owoce keyboard_arrow_right
Owoce suszone keyboard_arrow_right
Bakalland Grzaniec bakaliowy Mieszanka aromatycznych bakalii i przypraw do wina 150 g
Bakalland Grzaniec bakaliowy Mieszanka aromatycznych bakalii i przypraw do wina 150 g
Ilość x {{unitOption.title}} kawałek
Wartość energetyczna 1 446 kJ
= 345 kcal
Białka 2 g
Węglowodany 79 g
Tłuszcze 0,3 g
Błonnik -
Wartość energetyczna {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Białka {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Węglowodany {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tłuszcze {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Błonnik {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Wartość energetyczna 1 446 kJ
Białka 2 g
Węglowodany 79 g
Tłuszcze 0,3 g
Błonnik -
Wartości odżywcze
Białka | 2 g |
Węglowodany | 79 g |
Cukry | - |
Tłuszcze | 0,3 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | - |
Kwasy tłuszczowe trans | - |
Mono nienasycone | - |
Wielonienasycone | - |
Cholesterol | - |
Błonnik | - |
Sól | - |
Woda | - |
Wapń | - |
GI | |
Status | surowe poddane obróbce cieplnej |
Białka | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Węglowodany | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tłuszcze | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycone kwasy tłuszczowe | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Kwasy tłuszczowe trans | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mono nienasycone | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Wielonienasycone | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Błonnik | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sól | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Woda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Wapń | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Skład wartości odżywczych
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Najpopularniejsza aktywność w kategorii Owoce suszone
Tytuł | Wartość energetyczna (kJ) | |
---|---|---|
1 051 | | |
1 322 | | |
1 373 | | |
2 703 | | |
2 720 | | |
2 406 | | |
1 911 | | |
2 488 | | |
1 199 | | |
1 334 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit