menu
menu
search close
account
Produkty spożywcze
keyboard_arrow_right
Produkty zbożowe
keyboard_arrow_right
Mąka
keyboard_arrow_right
Dobre Zbiory Kasza jęczmienna wiejska 400 g (4 torebki)

Dobre Zbiory Kasza jęczmienna wiejska 400 g (4 torebki)

Ilość x {{unitOption.title}} kawałek
Wartość energetyczna 1 464 kJ
= 350 kcal
Białka 7 g
Węglowodany 75 g
Tłuszcze 2 g
Błonnik -
Wartość energetyczna {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Białka {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Węglowodany {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tłuszcze {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Błonnik {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Wartość energetyczna 1 464 kJ
Białka 7 g
Węglowodany 75 g
Tłuszcze 2 g
Błonnik -
Wartości odżywcze
Białka
7 g
Węglowodany
75 g
Cukry
-
Tłuszcze
2 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
-
Kwasy tłuszczowe trans
-
Mono nienasycone
-
Wielonienasycone
-
Cholesterol
-
Błonnik
-
Sól
-
Woda
-
Wapń
-
GI Indeks glikemicznyhelp
Status
surowe poddane obróbce cieplnej
Białka
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Węglowodany
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tłuszcze
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sól
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Woda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Wapń
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Indeks glikemicznyhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Skład wartości odżywczych
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Błonnik
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
fiber_manual_record Błonnik
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-

Kasza z fasolą i kiełbasą Danie dla 4 osób, czas przygotowania 1h. Składniki: 2 saszetki kaszy jęczmiennej 1 puszka fasoli białej 20 dag kiełbasy 2 cebule 1 szklanka śmietany 2 łyżki masła 2 łyżki musztardy 1 łyżka startego chrzanu majeranek, sól, pieprz do przygotowania naczynia: 3 łyżki masła 2 łyżki bułki tartej do przybrania: liść sałaty i kilka kawałków czerwonej papryki Sposób przygotowania: Zagotować w lekko osolonej wodzie 2 saszetki kaszy jęczmiennej. Kiełbasę pokroić w kostkę, cebulę obrać, posiekać i usmażyć na 1 łyżce masła. Dodać fasolę, kiełbasę, musztardę oraz chrzan i wymieszać z majerankiem i pieprzem. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, przełożyc do niego warstwami kaszę na przemian z fasolą. Polać śmietaną i zapiekać 15-20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 190° C. Przybrać sałatą i papryką. Podawać z surówką.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Najpopularniejsza aktywność w kategorii Mąka

Tytuł Wartość energetyczna (kJ)
1 442 add_circle Zapisz
337 add_circle Zapisz
1 553 add_circle Zapisz
1 338 add_circle Zapisz
420 add_circle Zapisz
2 123 add_circle Zapisz
1 170 add_circle Zapisz
188 add_circle Zapisz
1 537 add_circle Zapisz
1 579 add_circle Zapisz
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit