Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Żółte risotto z wegańskim boczkiem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
140 x 1 g
2 x porcja (3 g)
2 x łyżeczka (5 ml)
100 g
150 x 1 g
opakowanie (50 g)
20 g
15 x 1 g
3 g
porcja (5 g)
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Przygotowujemy 500ml bulionu.
2
Tempeh kroimy w drobną kostkę, polewamy łyżeczką oliwy i posypujemy wędzoną papryką. Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
3
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy cebulę, podsmażamy. Wsypujemy ryż i smażymy wspólnie.
4
Do ryżu wlewamy połowę bulionu, zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut. Po tym czasie dodajemy fasolkę i wlewamy kolejną porcję bulionu. Gotujemy 10 minut.
5
Do risotto dodajemy szpinak, płatki drożdżowe, boczek z tempeh, przyprawy i smażymy 2 minuty. Risotto podajemy na ciepło.
Sycące i bardzo aromatyczne risotto z wegańskim boczkiem.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 015 kcal
Białka
55 g
Węglowodany
137 g
Cukry
7 g
Tłuszcze
26 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
4 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
7 g
Wielonienasycone
0,88 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
6 g
Sól
5 g
Woda
18 g
Wapń
11 mg
PHE
2 151 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit