Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Ziemniaki pieczone z rozmarynem, szynką i parmezanem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
600 x 1 g
100 x 1 g
20 x 1 g
łyżka (10 ml)
porcja (5 g)
szczypta (2 g)
3 g

Opis przygotowania przepisu

1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Szynkę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni bez oliwy, aby wydobyć z niej więcej aromatu. Nastaw piekarnik na 180 stopni.
2
Ziemniaki pokrój w plastry razem ze skórką i oprósz solą i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż większą część szynki.
3
Ułóż plastry ziemniaków w naczyniu żaroodpornym i skrop oliwą. Powkładaj kawałki gałązek rozmarynu pomiędzy ziemniaki i dodaj pozostałą część szynki. Posyp startym parmezanem. Zapiekaj w piekarniku przez 20 minut. Mniam

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
815 kcal
Białka
35 g
Węglowodany
118 g
Cukry
7 g
Tłuszcze
18 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
5 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
9 g
Wielonienasycone
0,97 g
Cholesterol
0,01 mg
Błonnik
10 g
Sól
2 g
Woda
6 g
Wapń
252 mg
PHE
975 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit