Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Zdrowe batoniki kokosowe (bezglutenowe)

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Opis przygotowania przepisu

1
W robocie kuchennym (lub ręcznie) wymieszaj wszystkie składniki na nadzienie. Mieszanka powinna zmięknąć. Przełóż i ugnieć nadzienie kokosowe na spodzie małego pojemnika lub formy do pieczenia.
2
Jeśli chcesz użyć również migdałów, dodaj je do nadzienia. Umieść pojemnik lub formę w zamrażalniku na 10 do 15 minut.
3
W międzyczasie rozpuść czekoladę i dwie łyżki oleju kokosowegow małym garnku na małym ogniu lub nad garnkiem z wrzącą wodą. Jeśli mieszanka jest zbyt gęsta, dodaj trochę oleju kokosowego; jeśli jest zbyt rzadka, dodaj więcej ciemnej czekolady.
4
Gdy nadzienie stwardnieje, pokrój je na kawałki.
5
Każdy kawałek zanurz w czekoladzie, a następnie umieść je wszystkie w zamrażalniku na 10 minut.
6
Po około 10 minutach umieść batoniki w lodówce na co najmniej 8 godzin.
7
Przechowuj batoniki w szczelnym pojemniku w lodówce.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
7 302 kcal
Białka
69 g
Węglowodany
149 g
Cukry
33 g
Tłuszcze
583 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
89 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
6 g
Wielonienasycone
2 g
Cholesterol
-
Błonnik
2 g
Sól
-
Woda
8 g
Wapń
4 mg
PHE
257 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit