Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Zdrowa zupa z marchewkami, groszkiem i gnocchi z ciecierzycy

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

6 porcji
1 000 x 1 g
400 x 1 g
porcja (10 g)
6 x 1 g
3 x 1 g
250 x 1 g
0,5 x szklanka (250 ml)

Opis przygotowania przepisu

1
Umyj marchewki, obierz je i potnij w krążki.
2
W garnku rozpuść masło, lekko podsmaż pokrojone marchewki, a następnie zalej wodą, aby wszystkie były przykryte.
3
Posól i dopraw zupę, przykryj i gotuj przez 8 minut.
4
Następnie dodaj groszek, gotuj kolejne 3-5 minut i zdejmij z ognia. Jeżeli chcesz, aby zupa była gęstsza, możesz użyć blendera ręcznego, aby zmiksować część warzyw.
5
W misce wymieszaj mąkę z ciecierzycy z wodą i solą.
6
Powstałe ciasto przeciśnij przez durszlak z dużymi dziurkami do gotującej się, osolonej wody i gotuj, aż gnocchi wypłyną na powierzchnię (ok. 3 min).
7
Odcedź gotowe gnocchi i dodaj do zupy.

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 632 kcal
Białka
98 g
Węglowodany
277 g
Cukry
86 g
Tłuszcze
15 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
6 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
0,04 g
Wielonienasycone
1 g
Cholesterol
-
Błonnik
65 g
Sól
6 g
Woda
1 322 g
Wapń
581 mg
PHE
4 917 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit