Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Zdrowa zapiekanka z mięsem drobiowym i cukinią

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Składniki

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Składniki

2 porcje
300 x 1 g
200 x 1 g
sztuka (55 g)
200 x 1 g
5 x 1 g
20 x 1 ml
10 x 1 g
3 ml
100 g
szczypta (2 g)
3 g
porcja (10 g)

Opis przygotowania przepisu

1
Ugotuj makaron al dente zgodnie z opisem na opakowaniu. Kurczaka pokrój i wyłóż na patelnię z łyżeczką oliwy. Dodaj pokrojoną w kostkę cukinię i ocet balsamiczny i duś, aż odparuje cały płyn. Wymieszaj przecier pomidorowy z jajkiem, dopraw solą i pieprzem i bazylią. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokruszony ser pleśniowy. Do naczynia żaroodpornego przełóż mięso z cukinią i zalej wszystko masą z przecieru pomidorowego. Piecz w piekarniku przez 20-30 minut. Zjedz z makaronem. Mniam!
2
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokruszony ser pleśniowy. Do naczynia żaroodpornego przełóż mięso z cukinią i zalej wszystko masą z przecieru pomidorowego. Piecz w piekarniku przez 20-30 minut. Zjedz z makaronem. Mniam!

Wartości odżywcze

fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Białka
fiber_manual_record Węglowodany
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tłuszcze
fiber_manual_record Nasycone kwasy tłuszczowe
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Wartość energetyczna
1 118 kcal
Białka
100 g
Węglowodany
127 g
Cukry
47 g
Tłuszcze
20 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
4 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
5 g
Wielonienasycone
1 g
Cholesterol
237 mg
Błonnik
12 g
Sól
3 g
Woda
190 g
Wapń
213 mg
PHE
4 992 mg
Wartość energetyczna
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Białka
{{recipe.protein}} g-
Węglowodany
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tłuszcze
{{recipe.fat}} g-
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Kwasy tłuszczowe trans
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mono nienasycone
{{recipe.monoSaturated}} g-
Wielonienasycone
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Błonnik
{{recipe.fiber}} g-
Sól
{{recipe.salt}} g-
Woda
{{recipe.water}} g-
Wapń
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
produktów w naszej bazie danych
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
wczoraj wypełnionych menu
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zarejestrowanych w Dine4Fit